Waarom zou je Agile portfolio management willen inrichten?

Allereerst een wedervraag. Wat motiveert jou meer in je werk, het uitvoeren van hele specifieke taken omdat iemand je vertelt dat het moet gebeuren óf zelf de juiste taken bedenken en uitvoeren omdat je weet dat het bijdraagt aan de doelen en het gewenste resultaat van je organisatie?

Zelfsturende organisaties moeten het per definitie niet hebben van directief leiding geven. Hoe krijgt men dan toch de verbinding tussen visie, ideeën en resultaat? Hoe weet men door alle organisatie onderdelen heen wat hun deel is in het geheel? Agile portfoliomanagement is een middel om dit te bereiken.

Agile portfoliomanagement beantwoord de vraag hoe de diverse rollen in een Agile organisatie met elkaar moeten samenwerken en welke informatie met elkaar gedeeld moet worden om een business idee uit te werken, te realiseren en te verbeteren.

Agile portfoliomanagement biedt methoden voor mensen, processen en technieken die nodig zijn om een verbinding te leggen tussen strategie, investeringen, doelen, realisatie, productie en de sturing.

Hoe kan Agile portfoliomanagement ingericht worden? In een volgend blog ga ik hier op in.

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen?

Heb je een vraag of wil je met ons sparren? Neem gerust contact op met Bart Sparidans. Hij denkt graag met je mee!