SOFTWARE TESTEN

Testen binnen Agile, DevOps en CI/CD

Andere aanpak, andere rol
Het softwareontwikkelproces – en daarmee ook de testdiscipline – is in de afgelopen tien jaar drastisch veranderd. In plaats van ‘waterval’ is het nu Agile, Scrum, DevOps en CI/CD wat de klok slaat. De traditionele testcoördinatoren, testanalisten en testmanagers behoren tot een uitstervend ras. Tegenwoordig wordt in multidisciplinaire teams gewerkt, die er in zogenaamde sprints aan werken om de functionaliteit te optimaliseren. Deze insteek vraagt om een ander profiel van de testprofessional; van de tester wordt vereist dat hij of zij veel meer communiceert en over effectieve teamskills beschikt.

Wat kan Identify voor u betekenen?

Identify is vooruitstrevend en ook in deze omgevingen in staat optimaal te testen. Het profiel, de kennis en ervaring van onze consultants maken hen geschikt om een leidinggevende rol te spelen van waaruit ze onze klanten ondersteunen bij de opzet en het optimaliseren van vaak nieuwe softwareontwikkelprocessen.

Om de kwaliteit van onze inbreng te waarborgen, zijn al onze collega’s Agile-gecertificeerd. Door hun jarenlange ervaring hebben ze in verschillende sectoren praktijkkennis opgedaan over de uitdagingen die een Agile IT-omgeving met zich mee kan brengen. Hierdoor zijn Identify-testprofessionals bekwaam in het invullen van dubbelrollen, bijvoorbeeld die van scrummaster in combinatie met testautomatiseerder of -coördinator. Vanuit kwaliteits-, test- en proces- perspectief kan zo bij onze klanten worden geborgd dat functionaliteit optimaal aansluit op het klantproces, op een vooraf afgesproken kwaliteitsniveau.