Agile

Sneller resultaat, flexibel werken en hogere kwaliteit

Sneller je doelen halen, flexibel werken en ook nog eens de kwaliteit van je processen en producten verhogen. Het kan door agile te werken. Identify begeleidt organisaties naar deze manier van werken. Lees op deze pagina alles over hoe wij ook jouw organisatie met de transitie naar agile werken succesvol kunnen helpen.

Wat is agile?

Agile is een manier van werken en denken waarmee je flexibel jouw doelen haalt. Je werkt in kleine teams en breekt grote projecten op in kleine stukjes. En heel belangrijk: er is een veel beter (en vaker) contact tussen de opdrachtgever (‘de business’) en degene die het daadwerkelijk bouwt (‘IT’). Hierdoor houd je meer focus, voer je sneller aanpassingen door en werk je kostenefficiënt. Agile werken vraagt om verandering in de mindset van jou en je collega’s. Lijkt dit makkelijker gezegd dan gedaan? Dat begrijpen wij helemaal. Daarom begeleiden wij je graag naar agile werken, met gevoel voor de cultuur van jouw organisatie. Wij helpen als scrum master op teamniveau en als transitiecoach (agile coach) op organisatieniveau. Net wat jouw organisatie op dat moment nodig heeft voor de volgende stap.

Maarten Hermans

Hoe helpt Identify jou met agile?

Onze scrum masters en agile coaches begeleiden je organisatie bij het aansluiten op de agile mindset en werkwijze. Met agile creëer je andere verwachtingen en beloften richting je klanten en leveranciers. Bij de transitie naar agile helpen we je bij het creëren van begrip en het verbeteren van samenwerking binnen en buiten de organisatie. Daarnaast geven we je ook inzicht in de proceskwaliteit. We achterhalen samen met jou hoe goed de processen nu al lopen in je bedrijf en hoe we deze kunnen optimaliseren. We stellen de eindklant centraal en zorgen dat er op tijd en snel geleverd kan worden. De verantwoordelijkheid ligt in de kleinere teams (op de werkvloer). We doen geen onnodige taken en zijn kritisch op overleggen en het maken van documentatie. We proberen zoveel mogelijk verspilling tegen te gaan. Ook spelen we snel in op veranderende omstandigheden en zorgen dat we flexibel meebewegen met de verandering.

Hoe werkt Identify?

Als je voor Identify kiest, gaan we graag bij je aan de slag als scrum master, product owner, agile coach of verandercoach. Tijdens deze samenwerking verbeteren we jouw organisatie van binnenuit. Na onze intake bepalen we samen wat de beste manier is om jou en je organisatie te helpen met je agile vraagstuk.

Meer weten over agile?

Ben jij benieuwd wat Identify op het gebied van agile voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we denken graag met je mee.