Xray: Maak je testcases in Jira inzichtelijk

Atlassian Jira biedt vele mogelijkheden om je werk agile te organiseren. Voor product owners, scrum masters en developers is Jira hier uitermate geschikt voor. Voor testers biedt Jira in de basis helaas niet veel ondersteuning. Maar met behulp van de Atlassian Jira app Xray kun je je testcases in Jira wel zichtbaar maken.

Xray Test Management voor Jira

Xray is een addon voor Jira die alle testcases als Jira issues verwerkt. Hierdoor ben je als tester meteen zichtbaar in het gehele Jira proces van je team.

Xray ondersteunt handmatige en geautomatiseerde testcase in Jira waarbij stappen, data, precondities, verwacht resultaat en meer, toegevoegd kunnen worden door middel van handmatige invoer of via het importeren van bestaande testcases uit csv, json of andere bestanden. Tevens biedt Xray ondersteuning voor BDD met gebruik van Gherkin scenario’s. Hierdoor wordt de drempel tussen business en IT verlaagd, doorlooptijd korter en de herkenbaarheid bij de business groter. Geautomatiseerde testcases kunnen ook vanuit andere frameworks geïmporteerd worden zodat je testcases en resultaten van bijvoorbeeld Selenium, TestNG, JUnit, Robot Framework etc. ook zichtbaar worden. In combinatie met continue integratie, met bijvoorbeeld Bamboo of Jenkins, biedt dit een mooie meerwaarde voor het gebruik in Jira.

Om overzicht te behouden van de status van alle testcases biedt Xray verschillende rapporten en handige dashboards. Testcases kunnen georganiseerd worden in test plans en/of test executions waarbij snel en makkelijk koppelingen gemaakt kunnen worden met stories, tasks of bugs. Zo houd je grip en creëer je duidelijkheid met betrekking tot de status van de testuitvoering en mogelijke bugs.

Identify & Xray

Omdat Xray als addon op Jira de mogelijkheid biedt om testcases bij elkaar te brengen, te koppelen aan stories en om continu inzicht te geven in de status van de testuitvoering, is Xray voor Jira een perfecte aanvulling voor teams die kwaliteit serieus nemen.

Wil je meer weten over Xray, of wil je weten wat Identify voor jou kan betekenen met Xray voor Jira? Neem dan contact met ons op!