software testen

andere aanpak, andere rol

Het softwareontwikkelproces – en daarmee ook de testdiscipline – is in de afgelopen tien jaar drastisch veranderd. In plaats van ‘waterval’ is het nu Agile, Scrum, DevOps en CI/CD wat de klok slaat. De traditionele testcoördinatoren, testanalisten en testmanagers behoren tot een uitstervend ras. Tegenwoordig wordt in multidisciplinaire teams gewerkt, die er in zogenaamde sprints aan werken om de functionaliteit te optimaliseren. Deze insteek vraagt om een ander profiel van de testprofessional; van de tester wordt vereist dat hij of zij veel meer communiceert en over effectieve teamskills beschikt.

Identify is vooruitstrevend en in staat optimaal te testen, in welke context dan ook. Het profiel, de kennis en ervaring van onze consultants maken hen ook geschikt om de leiding te nemen bij de opzet en het optimaliseren van vaak nieuwe softwareontwikkelprocessen.

profiel Identify tester

de moderne tester

Al langere tijd praten we, als test community, over de wijzigende rol van de tester. Van klassiek waterval naar het schaap met de 5 poten die de modernste technieken beheerst, technisch onderlegt is, communicatief vaardig is en op meerdere niveaus kan schakelen.

De gereedschapskist van de tester moet steeds verder gevuld zijn om aan alle eisen te kunnen blijven voldoen. Je ziet ook wel de termen T-shape of M-shape gebruikt worden om aan te geven dat een tester van veel onderwerpen kennis heeft waarvan enkele diepgaand. Het valt hierbij op dat het vooral over kennis gaat…………

onze ervaring voor u

Om de kwaliteit van onze inbreng te waarborgen, zijn wij een continu lerende organisatie met leergierige professionals. Door hun jarenlange ervaring hebben ze in verschillende sectoren praktijkkennis opgedaan over de uitdagingen die een Agile IT-omgeving met zich mee kan brengen. Hierdoor zijn Identify-testprofessionals bekwaam in het invullen van dubbelrollen, bijvoorbeeld die van scrummaster in combinatie met testautomatiseerder of -coördinator. Vanuit kwaliteits-, test- en proces- perspectief kan zo bij onze klanten worden geborgd dat functionaliteit optimaal aansluit op het klantproces, op een vooraf afgesproken kwaliteitsniveau.

zoekt u testprofessionals?